Thursday, May 14, 2015

hari ini untuk esok..

Alhamdulillah..Sudah lama agaknya menyepi dari dunia blog. Dunia penulisan. Masakan tidak, sibuk dengan urusan dunia. Urusan dunia yang tidak akan pernah tamat. Tambah pula dengan isu-isu semasa negara yang telah menelan saya untuk mengetahui lebih mendalam. Isu-isu politik negara yang telah mengheret saya untuk mencampuri sedang saya bukan seorang ahli politik. Saya ditelan oleh dunia ekonomi dunia dan negara walhal saya tidak langsung mengemudi hal itu. Hal-hal berkaitan sukan adalah hal yang saya dengan rela menyertai kerana saya suka bersukan. Isu soal remeh temeh dalam agama yang sering dipersoal dan didebatkan adalanya menjadikan saya seorang yang agresif dan adakalanya saya bertindak pasif. Cukup memenatkan. Tetapi apabila fikirkan soal ummah, saya terduduk diam kerana cuba mengingati apa kerja saya untuk ummah.

Apa perlu gambar kasut di atas? itulah kasut yang sering digunakan sehingga diri ini sibuk dengan dengan aktiviti.. Jika tidak Hiking, akan mencari peluang berlari (Marathon). Ada banyak Marathon kat negara ni. Daftar sahaja..hihi

Saya tidak tahu bagaimana hendak mula menulis disini. Tetapi post pertama ini memungkin saya untuk terus menulis disini. Berkata apa-apa yang penting itulah yang diketahui saya. Menulis sebanyak mana yang mampu untuk dikongsi. Asalkan ianya ada manfaat dan kebaikan. Itulah yang sepatutnya.

Berjumpa lagi untuk post seterusnya...